HERFSTFEST DRUMFESTIVAL

Every october I'm hosting my own drumfestival HERFSTFEST in my hometown The Hague. Drums, drums and more drums in the city's main music venue (Paard). The 4th edition was a hug success again, check out the aftermovie:

 

GET YOUR TICKETS HERE / KLIK HIER VOOR TICKETS VIA PAARD.NL 

(Scroll naar beneden voor de VIDEOCONTEST) 

TRAILER:

TIMETABLE

Grote zaal

12:30 Deuren open

13:00 OPENING door DRUM DEMONS

13:05 WINNAAR VIDEOCONTEST

13:15 KOEN HERFST

14:35 TON DIJKMAN

16:15 MAKAYA McCRAVEN

18:00 AARON SPEARS

19:00 GRANDE FINALE MET o.a. DRUM DEMONS, CESAR ZUIDERWIJK & XAMMERAMME

19:30 Afterparty

 

Kleine zaal

13:50 RICHARD MOELKER & RICHARD HEIJERMAN

15:25 CAMILLE BIGEAULT

17:05 NATE WOOD

 

Podiumcafé

14:00 HAAGS TALENT

15:00 SHARON HARMAN

16:00 NIEK DE BRUIJN

17:00 JUSSO WHISTLER

 

Foyer

12:30 - 19:00 DRUMBEURS & DRUMFOOD

HERFSTFEST DRUMFESTIVAL 2018 - LINE-UP (IN DUTCH) >>

AARON SPEARS (VS)

Dankzij zijn verbluffende skills en groove werkt hij samen met wereldsterren als Usher en Arianne Grande en speelde hij met James Brown (!) op de Grammy Awards, een jaar voor Brown’s overlijden. Spears, begonnen als gospeldrummer, is uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke drummers van de afgelopen jaren. Zie het interview in Slagwerkkrant 205, mei-juni 2018.   


 

MAKAYA MCCRAVEN (VS)
Hij is een van die drummers die grenzen verlegt, meester van de tegendraadse grooves. Als je hem ziet spelen geloof je niet dat wat hij speelt kan grooven. Toch doet het dat als een gek!  
Makaya McCraven wordt alom gezien en geprezen als de revolutionaire leider van de nieuwe Chicago avant-garde, waarin hij op een vernieuwende wijze electronica, hip-hop en jazz samenbrengt.
Lees het interview in Slagwerkkrant 201, sept-okt 2018, of bekijk het video-interiew waar hij ons zijn groove van de track New Untitled uitlegt: 
NATE WOOD (VS)
Drums, bas, en toetsen gespeeld door één persoon? Dat is precies wat de Amerikaan Nate Wood doet met zijn soloproject ‘fOUR’. Zijn video’s werden massaal gedeeld op Facebook, waardoor de multi-instrumentalist wereldberoemd werd. Furore maakte hij ook al in de spraakmakende en Grammy-genomineerde band Kneebody.
Lees ook het interview met hem in Slagwerkkrant 201, sept-okt 2018.


 

CAMILLE BIGEAULT (FR) 
Slechts 27 jaar is ze, maar de Franse drumster Camille Bigeault is een virtuoos in het spelen van polyritmes, waarbij elke ledemaat een ander ritme speelt. Koen Herfst leerde haar kennen tijdens een tour door de drumvellenfabriek van REMO in Los Angeles en besloot direct dat het Nederlandse publiek haar onnavolgbare spel moest leren kennen. Check haar video’s op Youtube!


 

TON DIJKMAN
Iedere Nederlander heeft zijn beroemde fills en heerlijke grooves voorbij horen komen op de vele hits van Marco Borsato. Ton Dijkman is al jaren lang een van de meest gevraagde sessiedrummers van Nederland. Zijn grote liefde is soulmuziek, maar door zijn veelzijdigheid werkt en heeft hij gewerkt met vele uiteenlopende artiesten. 


SHARON HARMAN 
Sharon Harman is drumster, songwriter, zangeres en producer, afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Met haar excentrieke uitstraling en waanzinnige energie is ze een opvallende verschijning achter de drumkit! We zagen Sharon Harman op Eurosoninc Noorderslag geweldig spelen bij rapper Cartiez: met een open groove timet ze haar hippe beats lekker achterop de tel, met de bassdrum iets naar voren, de snaredrum iets naar achter!


 

NIEK DE BRUIJN
Hij is een van Nederlands beste jazzdrummers, speelt met een groot aantal formaties, waaronder Identikit, Roby Lakatos/Bireli Lagrene, Kim Hoorweg, Bart Wirtz, en The Houdini's. Waanzinnig subtiel, technisch én groovend!


RICHARD MOELKER & RICHARD HEIJERMAN 
Richard Moelker en Richard Heijerman, beide bekend van diverse bekende Nederlandse acts en beide docent op Drumschool Cleuver, doen speciaal voor Herfstfest een drumduet, gebaseerd op Afrikaanse ritmes.


DRUM DEMONS 
Drum Demons is de gloednieuwe slagwerkgroep van Cesar Zuiderwijk en Koen Herfst, samen met andere Nederlandse topdrummers. De eerste twee singles Suguda en Batida zijn inmiddels een feit en zullen op 9 september samen met 2000 drummers gespeeld worden op het strand van Scheveningen. Tijdens Herfstfest kun je er donder op zeggen dat er een paar Drum Demons langs komen!


 

KOEN HERFST 
De organisator en naamgever van van Herfstfest wordt al jaren lang door lezers van Slagwerkkrant tot metaldrummer van het jaar gekozen. Maar hij is bepaald van meer markten thuis. Dat zal jij ook op Herfstfest laten zien, want daar gaat hij zelf ook spelen: hij geeft onder meer een voorproefje van zijn aankomende tweede soloalbum.


 

PLACE TO BE! 
Drumfestival HERFSTFEST is ‘the place to be’ voor iedereen die iets met drummen heeft. Het programma wordt spectaculair, met optredens en workshops door de vele topdrummers in de Grote- én Kleine Zaal, een drumbeurs, snelheidswedstrijden, give-aways en heus ‘drumfood’. Beatsalad anyone? ;-)

Klik hier voor tickets voor drumfestival Herfstfest.
€ 17,50 incl. servicekosten
Zondag 14 oktober, 12.30 uur, Paard, Den Haag

HOE DOE JE MEE AAN DE VIDEOCONTEST?

1. DOWNLOAD HIER DE PLAYALONG-VERSIE VAN HET HERFSTFEST 2018 ANTHEM (GESCHREVEN DOOR KAZ RODRIGUEZ & KOEN HERFST) 

2. NEEM EEN DRUMVIDEO OP WAARBIJ JE DE PLAYALONG MEESPEELT; DIT KAN GEHEEL NAAR EIGEN INVULLING!

3. UPLOAD JE VIDEO OP FACEBOOK OF YOUTUBE (PLAATS DE HASHTAGS #HERFSTFEST EN #HERFSTFESTDRUMFESTIVAL IN DE OMSCHRIJVING) EN DEEL JE VIDEO OP DE HERFSTFEST FACEBOOKPAGINA 

4. DEGENE MET DE BESTE DRUMVIDEO WINT BOVENSTAANDE SUPERPRIJS! 

Tweede prijs:
*Roland TM-2 triggermodule
*Balbex Koen Herfst signature drumstokken 
*2 tickets voor Herfstfest 2018 
*Herfstfest t-shirt 
*Gesigneerde poster 

Derde prijs:
*Roland TM-2 triggermodule
*Balbex Koen Herfst signature drumstokken
*2 tickets voor Herfstfest 2018 

Inzendingen worden beoordeeld door een team van meerdere drummers van de Herfstfest 2018 line-up en leden van de Slagwerkkrant redactie. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.  

SUCCES!! EN TOT OP HERFSTFEST 2018, DAAR WIL JE SOWIESO BIJ ZIJN ALS JE VAN DRUMMEN HOUDT! :-)  KLIK HIER VOOR TICKETS


Posters/line-up history:Stay updated through the Herfstfest Drumfestival Facebookpage.

Check the aftermovies below for an impression per edition:

2017:

2016:

2015 (first edition at HPC):

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HERFSTFEST WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

 

OVER SENA
Sena regelt de rechten van muzikanten en producenten. Zij krijgen van ons een vergoeding als hun muziek in het openbaar gedraaid wordt. Elke dag zetten wij ons in voor onze rechthebbenden. Dat zijn er nu ruim 28.000. Muzikanten en producenten krijgen hun vergoeding dankzij muzieklicenties. Bedrijven en organisaties sluiten die licenties af bij Sena. Als organisatie zonder winstoogmerk betaalt Sena de geïncasseerde gelden tegen zo laag mogelijke kosten door. Op die manier krijgen de makers van muziek waar zij recht op hebben. Sena werkt op basis van de Wet op de naburige rechten en is gevestigd in Hilversum. Voluit staat Sena voor Stichting ter Exploitatie van Naburige rechten.
www.sena.nl