HERFSTFEST 2017 - 15 Oktober - Paard - Den Haag

Niemand minder dan Terry Bozzio komt op zondag 15 oktober naar drumfestival HERFSTFEST in poppodium Paard, Den Haag. De drumlegende staat bekend om zijn werk met o.a. Frank Zappa, Jeff Beck, UK en niet in de laatste plaats vanwege zijn indrukwekkende solocarrière met een minstens net zo indrukwekkend drumstel. Naast Terry Bozzio staan er nog vele nationale en internationale topdrummers op het programma, waaronder Baard Kolstad, Tim van Delft (De Staat), Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en uiteraard organisator Koen Herfst zelf.

>> KLIK HIER VOOR TICKETS  <<

Van jazz tot metal, drums en percussie; een wervelend programma van clinics, concerten en een slagwerkbeurs, met top of the bill Terry Bozzio Solo in Concert! De dag wordt besloten met een afterparty waarbij je alle drummers samen op het podium zal zien! 

BLOKKENSCHEMA
KLIK HIER OM HET BLOKKENSCHEMA TE DOWNLOADEN / PRINTEN

De eeuwig jonge Terry Bozzio (67) ontketende na zijn jarenlange gig bij Frank Zappa in de jaren negentig een revolutie in het solodrummen met melodisch groovy solospel op zijn megakit, goed voor een avond lang slagwerkmuziek. Intrigerend, mooi en spectaculair tegelijk! Nu op Herfstfest!

Baard Kolstad (23) is sinds 2014 de vaste drummer van de Noorse progressive hardrock band Leprous. Al in 2006 zat hij als 12-jarige jongen op straat te drummen voor geld, werd vervolgens een Youtube-ster, en won in 2012 het Roland V-drums World Championship. Bekijk hier een van zijn spectaculaire drum playthroughs! 


Pete Lockett (53) is misschien wel de meest veelzijdige percussionist ter wereld. Hij speelt alles, van Japanse drums en Indiase kanjira, tot conga’s, timbales en meer. En alles op topniveau. Een reis over de wereld met Pete Lockett op Herfstfest! Bekijk hier een uitgebreide documemntaire waarin alle aspecten van 'de Lockett' naar voren komen. 

Jaimeo Brown (39) is binnenkort voor een paar concerten met zijn eigen band Transcendence in het land  en doet solo Herfstfest aan. Hij is een van de avontuurlijkste jazzdrummers in de VS. Bekijk hier een half uur live video met zijn band Transcendence. 

De Zweedse drummer Morgen Ågren (49) is een snelheidsmonster in metadrummen en een virtuoos wonder in progressive rock. Speelde in een paar projecten van Zappa, met Mats Öberg, Fredrik Thordendal en momenteel met progressive rockformatie Kaipa.

Han Kerkhof (20) speelt zich in de kijker met zijn bijzondere drumvideos’s op youtube, waarin hij de mafste grooves bij elkaar drumt. Op Slagwerkkrant.nl hebben we de video’s bij elkaar gezet. Geeft inmiddels ook les via de site 180 drums.

Tim van Delft (30) is drummer van De Staat en maakt al jaren op alle podia en festivals enorme indruk met zijn vette beat, funky as hell en met een metersdiepe sound.

Cesar Zuiderwijk behoeft als drummer van de Golden Earring geen verdere introductie. Een bekende Portugese drummer is Marco Santos; Braziliaanse muziek is een van zijn specialiteiten. De percussionisten van de opkomende band ‘Koffie’ komen ook naar Herfstfest en luisteren naar de namen Vernon Chatlein & Steven Brezet.Chicks With Sticks is een percussiegroep met, je raadt het al, alleen vrouwen. Een bekend gezicht in Rock Palace/Keymusic is Haags drumicoon Taco Gorter. Hij speelt al jaren over de hele wereld met de groten ter aarde en 15 oktober kun je hem op Herfstfest vinden. Tim Koning studeerde onlangs af met een 9 aan het Rotterdams conservatorium en toert momenteel door Europa met Leif de Leeuw, nr. 1 bluesgitarist in Nederland.  

Organisator van Herfstfest – what’s in a name - Koen Herfst (34) zal ongetwijfeld zelf ook de drumstokken ter hand nemen. Hij is door de wolf geverfd in rock, metal, pop, hiphop en dance. Speelde met death metal band I Chaos, thrash metal band Dew-Scented en crossover band Bagga Bownz. Hij deed een wereldtour met Armin van Buuren en heeft een duoproject met Vernon Chatlein: 3MEETS2. Lezers van Slagwerkkrant kozen hem onlangs voor de vierde keer tot metaldrummer van de Benelux.

PLACE TO BE
Drumfestival HERFSTFEST is ‘the place to be’ voor iedereen die iets met drummen heeft. Het programma wordt spectaculair, met optredens en workshops door de vele topdrummers in de Grote- én Kleine Zaal, een drumbeurs, jams en ‘shed sessions’ in het café, snelheidswedstrijden, give-aways en ‘drumfood’.

Herfstfest
zondag 15 oktober, Paard van Troje, Den Haag
Tickets: € 17,50 via www.paard.nl/event/herfstfest-3

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HERFSTFEST WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

 

OVER SENA
Sena regelt de rechten van muzikanten en producenten. Zij krijgen van ons een vergoeding als hun muziek in het openbaar gedraaid wordt. Elke dag zetten wij ons in voor onze rechthebbenden. Dat zijn er nu ruim 28.000. Muzikanten en producenten krijgen hun vergoeding dankzij muzieklicenties. Bedrijven en organisaties sluiten die licenties af bij Sena. Als organisatie zonder winstoogmerk betaalt Sena de geïncasseerde gelden tegen zo laag mogelijke kosten door. Op die manier krijgen de makers van muziek waar zij recht op hebben. Sena werkt op basis van de Wet op de naburige rechten en is gevestigd in Hilversum. Voluit staat Sena voor Stichting ter Exploitatie van Naburige rechten.
www.sena.nl