HERFSTFEST DRUMFESTIVAL

Every october I'm hosting my own drumfestival HERFSTFEST in my hometown The Hague. Drums, drums and more drums in the city's main music venue (Paard)! 

This year will be the 5th edition and no one less than DENNIS CHAMBERS is headlining the festival!! 

CLICK HERE TO GET YOUR TICKETS! 

DRUMFESTIVAL HERFSTFEST BARST LOS IN HET PAARD

Grootste drumfestival Benelux viert a.s. zondag eerste lustrum 

A.s. zondag 13 oktober barst Nederland’s grootste drumfestival HERFSTFEST los in Den Haag. Het drumfestival van drummer Koen Herfst beleeft dit jaar zijn vijfde editie en heeft een bomvol programma met o.a. DENNIS CHAMBERS, CESAR ZUIDERWIJK & DRUM DEMONS, MICHAEL SCHACK, LUCAS VAN MERWIJK, RICHARD SPAVEN en IAN MATTHEWS (KASABIAN). Ook is er voor het eerst een speciaal kinderprogramma: HERFSTFEST KIDS. Kaarten zijn € 17,50 (incl. servicefee) voor het gehele programma en € 2,50 voor het kinderprogramma, speciaal om de allerkleinsten kennis te laten maken met de wereld van drums en percussie. Meer informatie en kaarten: www.herfstfest.com 

 

DRUMLEGENDE: DENNIS CHAMBERS

Chambers begon met drummen toen hij vier jaar oud was and speelde al op zijn zesde in diverse nachtclubs in de buurt waar hij opgroeide; Baltimore (USA). Hij speelde op vele Sugar Hill releases en voegde zich op zijn 18e bij Parliament/Funkadelic. In 1986 werkte hij voor het eerst samen met de John Scofield band en sindsdien heeft hij met de grootsten der aarden gespeeld in de Jazz/Fusion. Ook tourde hij intensief met Santana. Hij is jarenlang uitgeroepen tot beste Funk en Electric Jazz drummer door Modern Drummer Magazine en is inmiddels een levende drumlegende, die je op Herfstfest van dichtbij in actie kunt zien! 

 

BOMVOL PROGRAMMA 

Net als ieder jaar zit het programma weer bomvol met wereldsterren, nationale helden én nationaal en lokaal drumtalent. Naast Dennis Chambers staan o.a. op het programma: IAN MATTHEWS (Kasabian), RICHARD SPAVEN (Jose James, Spaven trio), MICHAEL SCHACK (Netsky, DJDrummer), LUCAS VAN MERWIJK (Drums United, New York’s Spanish Harlem), CESAR ZUIDERIJK (Golden Earring, Drum Demons), EDDIE VAN DONGEN (Soof de Musical), JEROEN VROLIJK (Drummerslab), MIRA BURGERS (Opkomende en zeer talentvolle drumster), FRANCESCO LUCIDI (drummer van de film ‘Rocketman’ over Elton John) en Haagse talenten zoals de Haagse SEKOU CAMERA. Uiteraard speelt organisator KOEN HERFST (Armin van Buuren e.v.a.) ook: hij presenteert zijn nieuwe soloact ‘DRUMLUST’ en verzorgt samen met Cesar Zuiderwijk en hun DRUM DEMONS voor een spetterende finale van deze eerste lustrumeditie. 

 

Ook worden de SLAGWERKKRANT POLL AWARDS uitgereikt en is er de finale van de ‘HERFSTFEST ANTHEM CONTEST’, waarbij drie drumtalenten de strijd aan gaan voor een gloednieuw drumstel. Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, is er ook een DRUMBEURS waar drummerken zich presenteren en de laatste producten laten zien en wordt er onder alle bezoekers een ZILDJIAN BEKKENPAKKET verloot!

 

HERFSTFEST KIDS

Speciaal voor de lustrumeditie is er om 12:30 uur een kinderprogramma van een uur, waarbij kids (tussen 6 en 12 jaar) op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met de wereld van drums & percussie. Zo kunnen ze drummen op emmers en met ‘boomwhackers’, staan er electrische drumsets én kunnen ze zelf een trommeltje knutselen. Entree voor dit onderdeel is slechts € 2,50 maar kaarten kunnen uiterlijk 11 oktober besteld worden i.v.m. het bestellen van materialen waarop de kids kunnen spelen. Zie: https://www.paard.nl/event/herfstfest-kids/

 

TIJDSCHEMA 

Paard open om 12.00 uur

Grote Zaal

13:30-14.00 Finale Herfstfest Anthem Contest

14:00-14.15 Koen Herfst presents: DRUMLUST 

14:45-15.25 Richard Spaven

16.05-16.15 Slagwerkkrant Poll Awards

16:15-16.55 Lucas van Merwijk 

17:35-18.15 Michael Schack & Koen Herfst 

19:00-20.00 Dennis Chambers  

20:30-21.00 Afsluiting met Cesar Zuiderwijk & Drum Demons 

 

Kleine Zaal:

12:30-13.30 Herfstfest KIDS programma met o.a. Rob Kramer en Pepijn Zwaandsdijk 

 

14:15-14.45 Mira Burgers 

15:25-16.00 Jeroen Vrolijk & Eddie van Dongen 

16:55-17.35 Francesco Lucidi

18:15-18.55 Ian Matthews

 

Podiumcafé:

14:30-16.00 Haags Drumtalent 

16:30-18.00Open drumjam

    
Foyer:

12:00-20.30 Drumbeurs

 

PLACE TO BE!
Drumfestival HERFSTFEST is ‘the place to be’ voor iedereen die iets met drummen heeft. Het programma wordt zoals ieder jaar spectaculair, met optredens en workshops door vele topdrummers in de Grote Zaal, Kleine Zaal én het Podiumcafé, een drumbeurs, snelheidswedstrijden en give-aways.

 

DRUMFESTIVAL HERFSTFEST 

€ 17,50 incl. servicekosten
Zondag 13 oktober 2019, Paard, Den Haag

12:00 uur deuren open

12:30 - 13:30 Herfstfest KIDS programma (Kleine Zaal)

13:30 - 21:00 Herfstfest (alle zalen)

 

Check the aftermovies below for an impression per edition:

2018: 

2017:


2016:

2015 (first edition at HPC):

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HERFSTFEST WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

 

OVER SENA
Sena regelt de rechten van muzikanten en producenten. Zij krijgen van ons een vergoeding als hun muziek in het openbaar gedraaid wordt. Elke dag zetten wij ons in voor onze rechthebbenden. Dat zijn er nu ruim 28.000. Muzikanten en producenten krijgen hun vergoeding dankzij muzieklicenties. Bedrijven en organisaties sluiten die licenties af bij Sena. Als organisatie zonder winstoogmerk betaalt Sena de geïncasseerde gelden tegen zo laag mogelijke kosten door. Op die manier krijgen de makers van muziek waar zij recht op hebben. Sena werkt op basis van de Wet op de naburige rechten en is gevestigd in Hilversum. Voluit staat Sena voor Stichting ter Exploitatie van Naburige rechten.
www.sena.nl